Mr Nada Vuković  je rođena u Beogradu 1976.god.

Na Katedri za dizajn zvuka i muzičku produkciju, na Akademiji umetnosti u Beogradu, je bila profesor od 2001.g. do 2016.g. (solfeđo sa teorijom muzike, čitanje i analiza partitura, klavir i muzički instrumenti).

Završila je Teoretski odsek u Srednjoj muzičkoj školi “Kornelije Stanković” kao đak generacije.

Studije, kao i poslediplomske studije dirigovanja, završava na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, u klasi prof. Darinke Matić Marović.

Prof. Darinki Matić Marović asistirala je u horovima “Collegium musicum”(1995-1997) i “Obilić AKUD Branko Krsmanović”(1994-2000).

Od 2000 – 2010. god. bila je dirigent hora “Belcanto”.

Sa ovim horom održala je brojne koncerte u Beogradu (Atrijum Narodnog muzeja, galerija SANU, Etnografski muzej, paviljon Cvijete Zuzorić, Ruski dom, Sava Centar, Galerija fresaka, SKC, Hram Svetog Save, Muzej savremene umetnosti…), a značajno je spomenuti učešće na festivalima “Mokranjčevi dani”, u Negotinu,  i “dani Jelene Anžujske”, u manastiru Gradac, kao i koncerte u inostranstvu (Republika Poljska, Republika Portugalija, Republika Slovačka, Ruska Federacija, Republika Nemačka, Kraljevina Holandija, Republika Makedonija, Republika Srpska, Republika Česka, Turska, Bugarska, Španija, Italija…).
2007. je bila dirigent hora “Iuventus Cantat”, iz Sombora. Fantastična turneja po Švajcarskoj je nešto po čemu će pamtiti saradnju sa ovim horom.

2010.god. osniva hor “Trinity”, a na njegovom čelu ostaje do kraja 2011.god.

Ono po čemu je hor prepoznatljiv su koreografije koje, pored pevanja, izvode na sceni. Posle uspešne turneje po Španiji (proglašeni su najboljim horom 32. Međunarodnog Festivala u Kataloniji), Nada Vuković dobija poziv da, u Barseloni, održi Master class, horovima iz  celog sveta.

Sa ansamblima je osvojila brojne nagrade i priznanja:

1999.god. PRVA NAGRADA  na republičkom takmičenju gudačkih orkestara, sa orkestrom muzičke škole “V. Lisinski”.

2000.god. PRVA NAGRADA  na republičkom takmičenju horova, sa horom muzičke škole “V.Lisinski”.

2000.god. SPECIJALNA NAGRADA  na saveznom takmičenju horova, sa horom muzičke škole “V.Lisinski”.

2001.god. LAUREATI  Petog Uskršnjeg festivala ruske duhovne muzike, u Krasnojarsku (Rusija), sa horom “Belcanto”.

2001.god. ZLATNI POJAS – PRVA NAGRADA u kategoriji mešovitih horova, kao i SPECIJALNA NAGRADA za interpretaciju nacionalne kompozicije, na Devetoj Akademskoj Banskoj Bistrici (Slovačka), sa horom “Belcanto”.

2002.god. SPECIJALNA NAGRADA i LAUREAT  na republičkom takmičenju horova srednjih muzičkih škola, sa horom SMŠ “V.Lisinski”.

2002.god. SREBRNA DIPLOMA  u kategoriji mešovitih horova na Četvrtom Internacionalnom takmičenju horova, Miltenberg-Elzenfeld (Nemačka), sa horom “Belcanto”

2002.god. PRVO MESTO  u kategoriji mešovitih horova na Prvom Internacionalnom horskom festivalu “Dragan Šuplevski”, Skoplje (Makedonija), sa horom “Belcanto”.

2003.god. PRVA NAGRADA  u kategoriji mešovitih horova na Trećem Internacionalnom horskom takmičenju “ZLATNA VILA”, Prijedor (Republika Srpska), sa horom “Belcanto”.

2005.god. SPECIJALNA NAGRADA za najbolje izvedenu kompoziciju sa folklornim elementima u kategoriji mešovitih horova na Petom Internacionalnom horskom takmičenju “ZLATNA VILA “, Prijedor (RepublikaSrpska), sa horom “Belcanto”.

2005.god. SPECIJALNA NAGRADA za najbolju interpretaciju i visok umetnički domet u kategoriji mešovitih horova na Internacionalnom takmičenju “Bogorodica – Dostojno jest”, Pomorie (Bugarska), sa horom “Belcanto “.

2006. god. SPECIJALNA NAGRADA za inovaciju, virtuoznost i sjaj interpretacije u kategoriji mešovitih horova na Šestom Internacionalnom horskom takmičenju “ZLATNA VILA”, Prijedor ( Republika Srpska ), sa horom “Belcanto “.

2007.god. LAUREATI   XIII Festivala duhovne muzike ” HOROVI MEĐU FRESKAMA” u kategoriji kamernih horova, Beograd ( Srbija ), sa horom “Belcanto”.

2008.god. SPECIJALNA POHVALA u kategoriji kamernih horova na XIV duhovnom festivalu “HOROVI MEĐU FRESKAMA”, u Beogradu (Srbija), sa horom “Belcanto”.

2009. god. LAUREATI   XV Festivala duhovne muzike ” HOROVI MEĐU FRESKAMA” u kategoriji kamernih horova, Beograd ( Srbija ), sa horom “Belcanto”.

2010.god. NAGRADA ZA NAJBOLJE IZVOĐENJE PROGRAMA U CELINI na Prvom Međunarodnom Festivalu horova “GLAS BEOGRADA”, Beograd (Srbija), sa horom “Belcanto”.

2010 .god.  SPECIJALNA NAGRADA ZA NAJBOLJE IZVOĐENJE SAVREMENE KOMPOZICIJE  na XXIII Horskim svečanostima, u Nišu (Srbija), sa horom “Belcanto”.

2011. god. hor “TRINITY” je proglašen za NAJBOLJI HOR Međunarodnog Festivala horova u Kataloniji (Španija).

Nada Vukovićza sobom ima značajno pedagoško iskustvo:

*1994/95 – SMŠ “K.Stanković” – predmet: dirigovanje

*1995/96 – OŠ “Sveti Sava” – predmet: muzička kultura

*1998/00 – XIII beogradska gimnazija – profesor muzičke kulture

*1998/03 – SMŠ “Vatroslav Lisinski”: dirigent hora, gudačkog i orkestra harmonika; profesor klavira; profesor sviranja horskih i orkestarskih partitura; profesor dirigovanja.

Kao gost dirigent sarađuje sa orkestrom i horom muzičke škole “P.Konjović”, iz Beograda.

Treba spomenuti i rad sa gudačkim orkestrom “Pro classica”, 2000.god., sa kojim je snimljen i projekat za muzičku redakciju RTS, potom simfonijskim orkestrom Vojske Srbije “Stanislav Binički”, kao i saradnju sa gudačkim orkestrom škole za muzičke talente u Ćupriji.

Pored rada sa ansamblima radila je i kao voditelj na Radio Novostima (1994-1995) – uređivala i vodila emisiju o klasičnoj muzici “Avenija Zvezdanog Zvuka“.

1999.god. je, za izdavačku kuću RTS, snimila projekat “Muzička Azbuka” (knjiga i kaseta za muzičko opismenjavanje dece).

Od 2004.g. je član vokalno – instrumentalnog ansambla “Serafimi”, kompozitora Aleksandra Simića, kao i Udruženja Muzičkih Umetnika Srbije.

U Novembru 2007. god. joj je dodeljena nagrada za istraživački rad u oblasti savremene srpske duhovne muzike.

Devedesetih godina pevala je džez, evergrin i pop muziku, po beogradskim klubovima.

Ostvarila je saradnju sa brojnim umetnicima iz sveta pop, rock i jazz muzike, a često se pojavljuje kao član žirija na muzičkim festivalima.

Pedagogijom iz oblasti vokalne tehnike se bavi već trideset godina.

Ivana Selakov, Nikola Rokvić, Aleksandar Cvetković, Saša Kovačević i Nenad Ćeranić su samo neki od Nadinih bivših učenika.

2009.god sarađivala je sa Aleksandrom Kovač u školi pevanja” Beogradski glas”.

2010.g. sarađivala je sa Ivanom Selakov u “Školi pevanja Ivane Selakov”.

2011.g. Osniva Školu pevanja “Glasovi Nade”.

Polaznici škole su se takmičili u emisijama “Ja imam talenat” (Manja Marković i Marija Serdar), “Prvi Glas Srbije”(Vesna Pavlović),“X Factor”(Aleksandra Brković i Lana Šojić), “Zvezde Granda” (Milica Jokić, Tamara Dragić, Aleksandar Marinković, Mirjana Šišić i Ivana Munđa), “Pinkove Zvezdice” (Marija Serdar, Anđela Nešković, Anđela Tasić, Nikola Milenković, Irina Arsenijević, Ivana Babić, Anja Vučković, Teodora Radosavljević, Vladislava Jajčević, Manja Marković, Lana Vučenović, Elena Barišić, Darija Radaković, Dimitrije Jakšić, Mina Radulović, Ivana Dimkovski, Tea Vujović, Adriana Salahović i Eva Manić), “Pinkove Zvezde” (Vladimir Krunić, Stefan Cvetković, Uroš Stefanović, Kristina Kuzmanovska, Aleksandra Aleksić, Aleksa Savić, Nikola Petković, Vladimir Cvetkoviić, Vladana Andrić, Stefan Damjanović, Darinka Moldovan, Stefan Krstić, Aleksandar Gute Marinković i Firuca Čina) i “Neki novi klinci” (Milica Jokić, Nemanja Stanković, Anđela Savić, Miodrag Lovrić i Manja Marković).

Marija Serdar je bila pobednica Prve sezone takmičenja “Pinkove Zvezdice”, a ostali učenici su se našli u finalima svih takmičenja!

Sa polaznicima ove škole je 2017. godine počela sa takmičenjem po svetu.

Avgust 2017.g.“Mednarodni otroški pevski festival Brežice” (Brežice, Slovenija)

U konkurenciji od 60 pevača, Katarina Abramović je osvojila Prvo mesto, a Anđela Nešković Drugo mesto (svaka u svojoj kategoriji).

Septembar 2017.g.“Sofia Gran Prix” (Sofija, Bugarska)

U konkurenciji od 130 pevača, učenici su osvojili tri nagrade “Grand Prix”, šest Prvih nagrada, tri Druge nagrade i dve Treće nagrade (svako u svojoj kategoriji).

Oktobar 2017.g.“Rising Stars” (Beč, Austrija)

U konkurenciji od 100 izvođača, učenici su osvojili osam Prvih i dve Druge nagrade. Škola je dobila nagradu “Grand Prix” za najbolju delegaciju koja se pojavila na ovom prestižnom takmičenju, a istu nagradu je dobila i mr Nada Vuković kao najbolji profesor Festivala.

Novembar 2017.g.“Školjkice” (Novi Sad, Srbija)

Darija Daka Vračević je osvojila I mesto i poziv da Srbiju predstavlja na “Slavjanskom bazaru”, u Belorusiji, u julu 2018.g.

April 2018.g.“Euro Stars” (Valeta, Malta)

U konkurenciji od 100 izvođača, Anđela Nešković je ponela prestižnu titulu “Zvezda Festivala”. Vladislava Jajčević, Adriana Salahović i Tamara Jovanović su osvojile Drugo mesto (svaka u svojoj kategoriji), a Sofija Filipović je dobila nagradu “Dete detetu”.

Avgust 2018.g.“Tra-la-la” (Ohrid, Makedonija)
Specijalne nagrade za Milicu Ilić i Adrianu Salahović.

Septembar 2018.g.“Angel Voice” (Beograd, Srbija)

U konkurenciji od 110 pevača, učenici su osvojili:

“Grand Prix” – Mina Radulović;

I mesto – Ana Pjanić (solo pesma), Adriana Salahović, Tea Vujović i Sofija Filipović

I mesto – Katarina Abramović i Nikola Milenković (duet)

II mesto – Anastasija Mitrović, Katarina Aleksić i Anđelija Stojanović

III mesto – Milica Ilić, Anja Jakimov i Nemanja Stanković

Novembar 2018.g.“Singer Stage” (Valeta, Malta)

Novembar 2018.g.“Berliner Perle” (Berlin, Nemačka)

Mart 2019.g.“Preparing Stars” (Baia Mare, Rumunija):

“Grand Prix” – Mina Radulović;

Laureati – Katarina Abramović, Anastasija Mitrović i Anja Jakimov;

I mesto – Tara Šujeranović; II mesto – Marija Čolaković, Marija Vranešević, Natalija Jovanović, Ana Pjanić i Mina Marjanović;

Jun 2019.g.

Aleksandar Gute Marinković se plasirao u finale takmičenja „Zvezde Granda“

Valentina Mec se plasirala u finale takmičenja „Pinkove Zvezdice“ Anđela Perišić osvojila I mesto na manifestaciji „Bojčinsko kulturno leto“

Septembar 2019.g.“Angel Voice” (Beograd, Srbija)

U konkurenciji od 200 pevača, učenici su osvojili:

Laureati – Sofija Sretenović, Katarina Abramović, Anastasija Mitrović, Anđelija Stojanović i Vladislava Jajčević

I mesto –Petra Rakić, Natalija Jovanović, Tara Šujeranović, Anđela Perišić, Tea Vujović, Anđela Nešković, Jovana Tirić, Marija Čolaković i Nenad Milić (svako u svojoj kategoriji)

II mesto – Filip Anđelić, Marijana Anđelić, Anđela Stošić i Marija Šainović

III mesto – Maja Jablanović, Iva Biljić, Marija Vranešević i Danilo Denčić

Maj 2020.g. – Katarina Abramović je osvojila I mesto na festivalu “Muzikaljenje”

Jun 2020.g. – Međunarodni takmičarski festival “Star rain cup” (Berlin, Nemačka)

Oba “Grand Prixa” su pripala Srbiji i to učenicama škole pevanja “Glasovi Nade”, Tari Šujeranović i Adriani Salahović

Septembar 2020.“Preparing Stars” (Baia Mare, Rumunija) – Veljko Kovačević i Nikolina Petrović su osvojili I mesto, svako u svojoj kategoriji

Jun 2021.g.“Angel Voice” (Beograd, Srbija)

Laureati: Mina Radulović, Marija Jandrić, Saška Pavlović i Aleksandar Andrejić

I mesto: Ana Đokić, Katarina Abramović, Sofija Filipović, Mina Mujkić i Nikolina Petrović

II mesto: Marija Vranešević i Veljko Kovačević

Avgust 2021.“Preparing Stars” (Baia Mare, Rumunija)

I mesto – Saška Pavlović

Decembar 2021.“The city of talents” (Baia Mare, Rumunija)

Sara Ilić je osvojila dva prva mesta – u kategoriji domaće i kategoriji strane muzike.

Februar 2022.“Angel Voice” (Beograd, Srbija)

Laureat – Mina Mujkić

I mesto – Aleksej Jakšić

II mesto – Nina Ćurgus, Saška Pavlović, Sara Ilić

April 2022.“SE-Aphrodite Voice” (Limasol, Kipar)

Laureati II kategorije – Aleksej Jakšić i Marija Jandrić

Svake godine, u julu, učenici Škole pevanja “Glasovi Nade” pohađaju Internacionalnu muzičku školu “Pučišća” (Brač, Hrvatska). Školu pevanja na Braču takođe vodi profesor Nada Vuković.

2017. godine, u oktobru, izdala je knjigu za decu “Zoja, mala pijanistkinja”, koju je pisala po porudžbini Izdavačke kuće “Pčelica”, iz Čačka.

2018.g. Postaje dirigent hora “Neume” (Ženski hor Centra za kulturu Sopot)

2020.g. profesor Nada Vuković postaje International vocal coach, supervisor, u p.s. Music Academy (Rumunija, Baia Mare)

2023. godine osniva hor škole pevanja “Glasovi Nade”